SZINTÁBRÁK

A túrázást az után szerettem meg, hogy megvettem első GPS-emet (Garmin Geko 201). Először geocaching-re használtam, de mivel régi vágyam teljesült azzal, hogy szintábrákat tudtam készíteni az általam bejárt útról, érdeklődésem hamar a túrázás felé terelődött. Itt jött képbe a kéktúra...

Kezdetben egy Garmin GPS 60-as készülékkel rögzítettem a szakaszokat, majd 2006. októbertől már egy igen komoly GPSmap 60CSx készülékkel. Ez utóbbi már barometrikus magasságmérővel is rendelkezik, melynek segítségével lehetőség van pontosabb szintábrák rajzolására. (Ezzel a technológiával a csupán barometrikus magasságmérést megvalósító eszközöknél sokkal nagyobb pontosság érhető el, mivel az időjárás-változással  járó természetes nyomásváltozásból eredő folyamatos magasságbeli "elcsúszás" a műholdaktól származó jelek futóátlagával korrigálható...)

Az fenti linkeken elérhető ábrák nagyjából tízszeres vertikális torzítással készültek, és tartalmazzák a túrák során megtett kitérőket is. A halvány felirattal szereplő szakaszokat még nem jártam be, így ezekről nem érhető el szintábra sem.